Aktuellt

Kommande evenemang

Öppen trädgård med konst
söndagen 9 juni kl 10-16

Besök oss och upplev inspirationsträdgårdens olika rum. Trädgårdsvandringar med Carina sker kl 11 samt kl 14.

Fika finns till försäljning i vårt lilla ”strandcafé”.

Denna gång har vi äran att gästas av konstnären Johanna Weimer Blomberg – missa inte detta!

Varmt välkomna!
Carina & Erik

Hitta till oss

Trädgården finns i Vikingshill (Saltsjö-Boo) på Sommarbovägen 49. Notera dock att vi har begränsade parkeringsmöjligheter. Parkera gärna inne vid Friluftsgården Velamsund och gå den vackra strandpromenaden (ca 1 km) norrut längs med Velamsundsviken. Eller ta buss nr 421 och stig av vid ändhållplatsen ”Tegelövägen” och promenera sista biten (ca 200 m). Det går även att komma med båt (59°21’13.6”N, 18°18’56.5”E

Sommarbo Trädgård

Sommarbo Trädgård ligger i Vikingshill (Saltsjö-Boo) öster om Stockholm. Trädgården är i ständig utveckling och har idag en anlagd del som uppgår till ca 5.000 kvm.

Uttrycket i trädgården är präglat av den svenska innerskärgården, då den ligger inbäddad i  Velamsundsviken, som utgör den första naturhamnen sett från Stockholm. Trädgården har även inslag hämtade från medelhavsområdet och östasien.

Här finns ett 80-tal karaktärsfulla träd och buskar som tillsammans med varierande stenarbeten presenteras i olika trädgårdsrum, där var och en har sitt speciella uttryckssätt.

Trädgården ligger i norrläge, odlingszon 2 och terrängen är starkt kuperad med många inslag av både berghällar och på sina håll tät granskog – såväl en utmaning som en tillgång.

Inspirationsträdgården angränsar till Velamsunds naturreservat vilket gör att den ständigt besöks av rådjur som innebär att växtval successivt har fått justeras och anpassas.