Aktuellt

Kommande evenemang

Ingen öppen trädgård 2020 pga COVID-19

 

Tack för till alla som besökte vår ”Öppen trädgård” med konst den 9 juni 2019

Tack till alla som besökte oss. Det var många som passade på att njuta av en fika i vårt lilla temporära ”strandcafé” och det var härligt höra era kommentarer från trädgårdsvandringarna med Carina.

Denna gång hade vi äran att gästas av konstnären Johanna Weimer Blomberg och hennes fantastiska alster!

Stort tack till alla som kom och förgyllde denna dag!
Carina & Erik

Hitta till oss

Trädgården finns i Vikingshill (Saltsjö-Boo) på Sommarbovägen 49. Notera dock att vi har begränsade parkeringsmöjligheter. Parkera gärna inne vid Friluftsgården Velamsund och gå den vackra strandpromenaden (ca 1 km) norrut längs med Velamsundsviken. Eller ta buss nr 421 och stig av vid ändhållplatsen ”Tegelövägen” och promenera sista biten (ca 200 m). Det går även att komma med båt (59°21’13.6”N, 18°18’56.5”E

Sommarbo Trädgård

Sommarbo Trädgård ligger i Vikingshill (Saltsjö-Boo) öster om Stockholm. Trädgården är i ständig utveckling och har idag en anlagd del som uppgår till ca 5.000 kvm.

Uttrycket i trädgården är präglat av den svenska innerskärgården, då den ligger inbäddad i  Velamsundsviken, som utgör den första naturhamnen sett från Stockholm. Trädgården har även inslag hämtade från medelhavsområdet och östasien.

Här finns ett 80-tal karaktärsfulla träd och buskar som tillsammans med varierande stenarbeten presenteras i olika trädgårdsrum, där var och en har sitt speciella uttryckssätt.

Trädgården ligger i norrläge, odlingszon 2 och terrängen är starkt kuperad med många inslag av både berghällar och på sina håll tät granskog – såväl en utmaning som en tillgång.

Inspirationsträdgården angränsar till Velamsunds naturreservat vilket gör att den ständigt besöks av rådjur som innebär att växtval successivt har fått justeras och anpassas.